Bedrijven

Stichting Postfilter

Postfilter biedt vanaf 1 oktober 2009 bedrijven en maatschappelijke organisaties de mogelijkheid de bestanden, die worden gebruikt voor het versturen van geadresseerde reclamepost te ontdubbelen/schonen met de gegevens van overleden personen uit het Nationaal Overledenenregister. Ook biedt Postfilter vanaf 1 oktober 2009 bedrijven en maatschappelijke organisaties de mogelijkheid de bestanden, die worden gebruikt voor prospectieactiviteiten (werving nieuwe klanten), te ontdubbelen/schonen met het Nationaal Postregister. Hiermee wordt het verzoek van de consumenten om geen ongevraagde geadresseerde reclamepost te ontvangen gerespecteerd.

Voor de leden van de aangesloten branche-/belangenorganisaties is het gebruik van de diensten van Postfilter (Nationaal Overledenenregister en Nationaal Postregister) kosteloos. Bedrijven die niet zijn aangesloten bij één van de branche-/belangenorganisaties kunnen tegen een vergoeding gebruik maken van de diensten van Postfilter. De kosten van Postfilter worden gedragen door de aangesloten branche-/belangenorganisaties en de Nederlandse postbedrijven.

 

Registreren

Alle bedrijven en organisaties kunnen toegang tot het Nationaal Overledenenregister en het Nationaal Postregister vragen, voor leden van aangesloten branche-/belangenorganisaties zonder kosten en voor niet leden tegen een vergoeding. Via de pagina ‘registratie bedrijf’ van ‘bedrijven’ kunt u het registratieformulier invullen en naar de beheerder sturen. De beheerder zal uw aanvraag beoordelen en na akkoord u autoriseren voor het gebruik van Postfilter. Met behulp van uw gebruikersnaam en wachtwoord (inlog) kunt u uw gegevens aanpassen en aanvullen (indien nodig). Ook kunt u gebruik maken van de downloadbestanden en mogelijkheden om uw bestanden te laten markeren.

 

Kosten

De leden van aangesloten branche-/belangenorganisaties kunnen kosteloos toegang krijgen. Niet leden kunnen tegen een vergoeding toegang krijgen.

Tarieven (2017):

Register                                               Leden van aangesloten brancheorganisaties         Niet leden                                 

Nationaal Overledenenregister            Gratis                                                                              1.539 euro ex BTW per jaar

Nationaal Postregister                           Gratis                                                                              1.796 euro ex BTW per jaar

 

Na ontvangst van de vergoeding kunnen de aanvragers toegang krijgen tot Postfilter.

Algemene voorwaarden: <klik hier>

 

Code Postfilter & Stroomschema's

Code Postfilter is onderdeer van de Nederlandse Reclame Code. 
U wilt Direct Mail (geadresseerde reclamepost) versturen en u wilt voldoen aan de wet- en regelgeving. Via de volgende checklist kunt u snel bekijken wat u moet doen. Let op: geldt ook voor ‘aan de bewoners van’ met adres.

 

Instructie & handleiding

Op de pagina ‘Instructie/handleiding’ wordt het gebruik van deze website toegelicht. Tevens wordt op deze pagina een toelichting gegeven op het gebruik van de bestanden en de wijze van ontdubbelen/filteren.