Recht van verzet

'Ik wil geen aanbiedingen meer van een specifiek bedrijf. Hoe kan ik post blokkeren?'

Krijgt u reclamepost van een specifiek bedrijf en stelt u daar geen prijs (meer) op? Dan kunt u gebruik maken van uw wettelijk 'recht van verzet' en rechtstreeks bezwaar aantekenen tegen het gebruik van uw persoonsgegevens voor direct marketing-doeleinden. Het betreffende bedrijf mag u dan niet meer met reclame via post benaderen.

Via Postfilter kunt u zelf een groot aantal bedrijven blokkeren. Hieronder kunt u zoeken naar het bedrijf waar u geen reclamepost meer van wilt ontvangen. Vervolgens zijn er drie mogelijkheden om een blokkade tot stand te brengen:
  • u gaat via een link naar een speciale afmeldpagina op de website van het bedrijf *)
  • u stuurt het bedrijf via Postfilter een bericht per e-mail *)
  • u vraagt de contactgegevens op van het bedrijf en stuurt zelf een brief waarin u aangeeft gebruik te maken van uw recht van verzet (u kunt gebruik maken van de voorbeeldbrief van Postfilter)*)

*) alleen beschikbaar indien de organisatie de optie aanbiedt.

Let op: Het kan even duren voordat uw verzoek is verwerkt. Maximaal 4 weken na uw bericht aan de organisatie mag deze u niet langer met reclamepost benaderen.


Staat het bedrijf niet in het onderstaande overzicht, dan kunt u dit bedrijf aanmelden. Postfilter gaat dan contact zoeken met dit bedrijf met het verzoek de gegevens beschikbaar te stellen voor deze service. U kunt hiervoor gebruik maken van het vragenformulier.
Welke organisatie wilt u blokkeren?